Størrelsesguide & Gode råd

 
  • Når man køber et par Blinkesko, er det vigtigt at tage højde for, at der skal være plads til at foden kan bevæge sig i skoen. Foden bliver længere når der lægges vægt på/når barnet går. Samtidig skal der være lidt plads til at foden kan vokse. Så køb altid sko der måler 1,2 cm mere end fodens længde.

  • Børns fødder vokser i ryk, og hvis barnet er rigtig glad for sine gamle sko, siger de ikke altid til når skoene begynder at stramme eller gnave. De mærker heller ikke smerten på samme måde som voksne, da børnefødder er bløde som gummi. Så det er derfor meget vigtigt regelmæssigt at tjekke og måle både barnefødder og deres fodtøj. Børnesko skal ikke gås til på samme måde som voksensko.
     
  • Husk også at skoen skal sidde ordentligt fast på foden. Enten med snørrebånd eller med velcrobånd. 

  • Sålen skal være skridsikker, så det aktive barn kan bevæge sig sikkert.

  • Fodtøj former sig efter foden. Vi fraråder derfor at lade fodtøj gå i arv, da skoen ikke vil kunne give foden den rette støtte til den der arver.

  • Børns fødder sveder cirka 4-5 cl. væske om dagen, så det er godt for skoen at lade den hvile en gang imellem. Er de meget våde, tages sålen evt ud, og avispapir lægges i skoen, så fugten kan absoberes af avispapiret.


 

husk at udskrive uden skalering


 

Sådan måler du dit barns fod:

1. Udskriv fodmåleren og følg anvisningen på denne. Hvis du ikke har en printer, så start fra punkt 2. 

2. Barnet stilles med ryggen og hælen helt tilbage og op af en væg - og træder ned på foden der måles.

3. Målebånd eller linial lægges op af væggen og ved siden af foden. Mål længden fra væggen og ud til den længste tå.
Husk at måle begge fødder og vælg altid størrelse ud fra den længste fod.

4. Læg de 1,2 cm til denne længde, og vælg derefter størrelsen ud fra de mål vi har stående under beskrivelsen
af alle vores sko.
 

Hos Blinkesko.dk har vi målt den indvendige længde på alle vores sko, så det er nemt for dig at finde frem til den rette størrelse.

Hvis du vil være 100% sikker på at skoen passer, så send os gerne en e-mail med målet på dit barns fod, eller skriv det i kommentarfeltet ved bestilling, så finder vi ud af om fodmål og den bestilte størrelse passer sammen.